Lába kelt a maharadzsák ékszereinek a velencei Dózse-palotából

Az indiai kézművesség csodáit bemutató bemutató kiállítás látogatói közé vegyült tolvajok több millió euró értékű ékszereket loptak el a velencei Dózse-palotából.

Fotó: Andrea Merola/ANSA via AP

Legalább két tolvaj vegyült a látogatók közé, miközben az egyik őrködött, a másik kinyitotta a tárlót és kiemelt egy arany brosst és egy pár fülbevalót - írja az MTI. 

A mogulok és maharadzsák kincsei című kiállítást a katari emír másodszülött fiának, Hamad bin Abdulláh asz-Száni sejknek a gyűjteményéből rendezték meg a Dózse-palotában, a lopás a tárlat zárónapján történt.

A rendőrség feltételezi, hogy a tolvajok egy nagyobb bűnbandához tartoznak. Sikerült nekik a palota riasztórendszerét úgy megváltoztatni, hogy csak az után szólalt meg, amikor már távoztak a palotából. Nagyon profi bűnözőkről van szó, akik meg tudtak lógni annak ellenére, hogy a Dózse-palota riasztórendszere nagyon fejlett technológiájú - mondta Vito Gagliardi, Velence rendőrfőnöke.

A gyémántból, aranyból és platinából készült ékszerek vámértékét ugyan 30 ezer euróban állapították meg, de jóval értékesebbek, több millió eurót érhetnek.
Forrás: index.hu
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/46759/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,ellopták,kincs,maharadzsa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?