A legszigorúbb büntetést kapta a süni égető

Végre elnyerte jól megérdemelt büntetését az az  állatkínzó, aki felgyújtott egy sünit. A kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. Már csak azért is van ez így jól, mert ha nem fékezzük meg ezeket kegyetlen elmebetegeket, akkor nyugodtan szedhetik tovább áldozataikat.

Tavaly júliusban számolt be a szörnyű hírrel az Állatmentő Sereg:

Süni nem az elszenvedett égési sérülésekbe lelte borzalmas halálát, nem a belélegzett füst miatt...nem. Ez az élőlény feltehetőleg akkora félelemnek volt kitéve, hogy az ebből fakadó stresszt már nem viselte el törékeny lelke és teste. Emberek megfogták, majd tüskéin "tüzet raktak", érezte saját testének égett szagát, majd ott hagyták, mint egy rongyot....”

Most a Noé Állatotthon számolt be a még keserédesnek sem nevezhető hírnek, de talán az első ennyire szigorú ítélet mérföldkő lehet majd más bíróknak, hogy igenis kötelességük a bűnnel egyenértékű büntetést kiosztani akkor is, ha az áldozatok „csak” állatok.

„Most kaptuk a híreket, egyenesen a bírósági tárgyalóteremből. Ma volt a "süni égetés" ügy első tárgyalása és ítélet is született. 2016. júliusában Budapest XIII. kerületben élve felgyújtottak egy sünt. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Sajnos minden igyekezet ellenére az állat életét nem sikerült megmenteni.
Ma az Állatmentő Sereg feljelentése alapján megszületett az elsőfokú ítélet! De még milyen ítélet! A ma Magyarországon hatályos törvények szerinti kiszabható legsúlyosabb! A bíró különös szenvedést okozó állatkínzás bűntette miatt 3 ÉV LETÖLTENDŐ!!! SZABADSÁGVESZTÉSRE ítélte az elkövetőt!”

– olvashattuk az Állatotthon oldalán.

Forrás: kutyabarat.hu

2
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/47152/pics/lead_800x600.jpg
állatkínzó,Állatos,büntetés,letöltendő,sün
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
istvan 2018-01-26 12:22:52
Sokat kellett várni, végre letöltendő büntetést kapott egy állatkínzó.
Sajnos aki baseball ütővel vert agyon egy kiskutyát megúszta a polgármester helyettes szülő segítségével.
Válaszolok
saas 2018-01-12 23:13:48
Kevés a bűntetés, lassú tűzön megfőzni, az lenne csodálatos, nyílvánosan a Hősök terén, legyen elrettntő példa!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?