Ez a három legnépszerűbb tisztítókúra

A karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után jólesik a gyomornak egy kis pihenés. Íme a három legnépszerűbb tisztítókúra, amelyet ugyanúgy nem kell  túlzásba vinni, mint az eszem-iszomot.

Bármelyiket is választjuk, hatékony tisztítást érhetünk el, ha a szabályokat betartjuk!

Léböjt

A tisztítókúrák közül talán ez a legmegosztóbb fajta. A léböjtöt hallva egyszerre pozitív és negatív érzésekkel társítjuk. Vannak, akiknek jók a tapasztalataik, mégis kételyt ébreszt bennük a médiában keringő sok rémtörténet. Olyanokról is lehet tudomásunk, akik már megjárták egy ilyen kúrával, a sok sikertörténet miatt viszont magukban keresik a hibát.

Ha a szabályrendszert szigorúan betartjuk, és fejben teljesen ráhangolódunk, akkor hatékony tisztulást érhetünk el a kúrával. Fontos, hogy időben ne nyújtsuk el a léböjtöt, máskülönben a szervezetünknek jelentős károkat okozhatunk. Jó, ha kezdetben hetente egy ilyen ilyen napot beiktatunk, és ha jól megy és rá tudunk készülni otthon megfelelő zöldség-gyümölcsturmix készítésével, akkor belevághatunk egy hosszabb projektbe is.

Zöldségkúra

A maximum hét napos kúra alatt étkezésünk nagyrészt héjában főtt burgonyából áll. Ezen kívül - a banán kivételével - ehetők a gyümölcsök, illetve - a hüvelyesek kivételével - a zöldségek. Naponta 3-5 szelet teljes kiőrlésű kenyér is része az étkezésnek. Sót és zsiradékot nem tartalmazhatnak az ételek. Könnyebb rávenni magunkat erre a tisztítókúrára, hiszen nem érezzük éheztetésnek. Előnye, hogy kitűnően lúgosítja a szervezetet, ezen kívül sok vitamint, ásványi anyagot, enzimet és rostot viszünk be a szervezetünkbe a burgonyával. A kúra eltünteti a szem alatti karikákat, és az egyik legjobb módszer narancsbőr ellen kitűnő salaktalanító hatása miatt.

Barna rizses napok

A kúra öt napja alatt hasonló a táplálékbevitel, mint a burgonyakúránál, csak értelemszerűen ebben az esetben barna rizst kell enni. A rizs olyan élelem, mely hatékonyan fedezi a napi energiaszükségletünket, így még a kúra elején sem érezzük fáradtnak magunkat. Emellett előnye még, hogy rátapad a bél falára, és magával görgeti a lerakódott salakanyagokat, így a beleket is hatékonyan tisztítja a mérgektől.

Az utóbbi két módszer hátránya, hogy a kilók látványos leolvadása miatt sokan fogyókúrának tekintik ezeket a diétákat. Nehézség még a sószegény étrend betartása, anélkül viszont nem sok értelme van a tisztítókúráknak.

Forrás: hazipatika.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/47209/pics/lead_800x600.jpg
TestemLelkem,tisztítókúra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?