Vita lezárva. Így kell feltenni a WC-papírt

Nálunk állandó vitatéma, hogy hogyan helyezzük fel a vécépapírt. Okos enged, szamár szenved alapon a falhoz közel tesszük fel. Ám most lehull a lepel és kiderül, hogyan kell valójában felhelyezni ezt a nagyon fontos használati eszközt.

Nem bírtam tovább és rákerestem a neten, hátha írnak erről a témáról valamit, amibe kapaszkodni tudok és a "na ugye, megmondtam" felkiáltásokkal, kaján vigyorral nézhetek életem párjának szemébe. És igen! Megtaláltam az óhajtott cikket, amit alább idézek is, talán rajtad is segíthetek vele :-)

"Egy a háztartásokban gyakran felbukkanó vita végére tett pontot Owen Williams író, amikor 8000 fős twitteres követőtáborával megosztott egy 124 évvel ezelőtt készült képet egy tekercs vécépapírról. És hogy mi az a gyakran előkerülő vitatéma? Hát, hogy hogyan is kell felhelyezni a vécépapírt a tartóra – a falhoz közelebb vagy attól távolabb kell-e lennie a legörgethető papírnak. Nos, az 1891-es szemléltető tervrajzból jól kivehető, hogy az eredeti elgondolás szerint a gurigának nem szabadna érintkeznie a fallal – írja a Daily Mail az ügyről, ami azért talán nem tartotta akkora kétségek között az emberiséget.

A találmányt egyébként egy New York-i üzletembernek, Seth Wheelernek köszönhetjük, aki az Albany Perforated Wrapping Sheet Company tulajdonosaként 1891. december 22-én jegyeztette be szabadalmát. A vállalkozó a helyes használatra az általa feltalált perforált papír segítségével mutat rá és azzal magyarázza, hogy az így felhelyezett gurigával mennyivel könnyebb letépni a papírt a tekercsről.

Bár konkrét említések és használati utasítások nincsenek a vécépapír elrendezésével kapcsolatban, azért az ábra elég egyértelműen megerősíti annak helyes használatát, ami így valóban sokkal higiénikusabbnak tűnik, mintha a fallal is érintkezne a toalettpapír. Különösen jóleső érzés ez például akkor, ha olyan helyen vendégeskedünk, ahol nem fogadott minket makulátlan rend az érkeztünkkor.

Szavazz, hogy kiderüljön, melyik tábor a legnagyobb!

Te hogyan szoktad feltenni a vécépapírt?

Szavazok

Forrás: dívány.hu

1
https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/47633/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
pepe792 2018-01-24 17:43:48
Már nem azért, de a képen látható tartóra akárhogy felrakhatom, mert mindenképpen hozzáér a falhoz :D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?