Jobban jársz, ha ezeket az ételeket nem teszed a hűtőbe

A hűtőszekrény óriási találmány. Nélküle sokkal nehezebb lenne az életünk, hiszen jelentősen meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát. Ám van olyan étel, amit jobb ha nem pakolunk bele.

Én eddig csak a krumpliról, a banánról és a paradicsomról tudtam, hogy nem tesz jót neki a hűtés, de Dan Souza, az America's Test Kitchen szakácsa és élelmiszer-tudományi szakértő az állítja, hogy szinte végtelen azoknak az élelmiszereknek a listája, amelyeket nem érdemes a hűtőszekrényben tárolni.

Az első két dolog, ami kapásból eszébe jutott, az a kenyér és az "allium". Az allium angolul gyűjtőneve a hagymaféléknek (mogyóróhagyma, fokhagyma, póréhagyma és metélőhagyma stb.).

"Nyilvánvaló, hogy a hűtőszekrény nedvességének köszönhetően ezek az élelmiszerek csak tönkremennek, különösen akkor, ha a hűtő hőmérséklete ingadozó."

Ami a kenyeret illeti, Souza megjegyezte:

"az emberek azt gondolják, hogy ha a kenyeret nem eszik meg, akkor a hűtőben van a helye, mert akkor biztosan nem szárad ki. Az igazság viszont az, hogy a hűtőben tartott kenyér gyorsabban lesz fogyasztásra alkalmatlan.

Azonban a tojásról kiderült, hogy mindegy, hogy hűtjük-e, vagy sem, ugyanis egy brit lap megbízásából készült kutatásban laboratóriumi körülmények között hasonlítottak össze két doboz, egy időben vásárolt, egyforma márkájú tojást. Az egyik dobozt szobahőmérsékleten, a másikat viszont hűtőben tárolták két héten át, és a vizsgálat kezdetekor, valamint az első, végül a második hét végén is tesztelték E. coli-, staphilococcus-, szalmonella-, lisztéria- és campylobacter baktériumokra.

A kísérlet meglepő eredménnyel zárult: a szakemberek nem találtak különbséget a szobahőmérsékleten és a hűtőben tárolt tojások között, mindkét adag baktériummentes maradt. “Nincs előnye annak, ha a hűtőben tároljuk a tojást szobahőmérséklet helyett” – szögezte le a Jay Tolley, a laboratórium vezetője.

Forrás: hellogiggles.com

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/47934/pics/lead_800x600.jpg
Egészség,hűtőszekrény,Nyami,TestemLelkem,tojás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?