Blogolj!

Újra óriási divat a terrazzo! - Már csak a mintája is menő

A terrazzo burkolat ugyan nem kőburkolat, hanem egyfajta műkő, mégis a kőburkolat fajták közé sorolják, tekintettel arra, hogy az elkészítéséhez felhasznált alapanyagok szinte mindegyike természetes kő. Idén újra óriási divat lesz! Még a mintája is.

Fotó: elft.be

A terrazzo készítés története a 14. századra nyúlik vissza, amikor is a velencei építőipari munkások az építkezésekről megmaradt márványdarabokat elkezdték otthonaik díszítésére felhasználni. Az apróra tört márvány szemcséket agyaggal rögzítették egymáshoz a kötést, tartósságát és a kövek fényességét pedig a kecsketej garantálta. Az előkészített, szemcsével megszórt felületet kézi erővel csiszolták meg ez után, hogy teljesen sík, közlekedésre alkalmas felület jöjjön létre. Nem kellett hozzá sok idő, hogy a technológiák fejlődésével a terrazzo világszerte elterjedjen és az egyszerű műkő padló változatos mintákkal gazdagon díszített műalkotássá váljon.

A terrazzo mint burkolat bebizonyította a történelme során, hogy nemcsak időtálló, de árában is versenyképes a többi kemény felületű anyaggal. Kivételes tulajdonságainak köszönhetően meggyőzte napjaink legjobb építészeit és tervezőit, hogy nincs a terrazzonál ésszerűbb választás, akár beltéri akár kültéri használatra, ott, ahol fontos a tartósság és ellenálló képesség extrém használat mellett is. Mindezeken túl ez az a padlóburkolat, amely alacsony karbantartási költségek mellett gyönyörű marad az örökkévalóságig.

Íme a legújabb terrazzo trendek képekben:

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/47941/pics/lead_800x600.jpg
2018,A nagyvilágból,divat,Ez jól néz ki,terrazzo
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?