Ő a világ egyik legdrágább fodrásza - Hajba kapnak érte a hírességek

Él a Földön egy olasz fodrász, aki 1500 dolcsiért vág hajat. Igen, jól látod, az közel 400 ezer forint, amit egy átlagos honfitársunk jó eséllyel 4-5 év alatt (sem) hagy ott a fodrászánál. De mielőtt még kinyílna a bicska a zsebedben ilyen pofátlan árképzés láttán, ismerd meg Rossano Ferretti történetét.

Rossano Ferretti sok híresség kedvence, hozzá jár például Jennifer Lawrence, Kate Middletoné, vagy Reese Witherspoon is. Több mint húsz szalont működtet világszerte Abu Dhabitól Belgrádig, New Yorktól Shanghaiig. Az 57 éves mester 15 évesen kezdte a szakmát, és 19 éves korára akkora vendégkörre tett szert, hogy a családi fodrászüzlettől teljesen függetlenül megnyithatta első szalonját. Jelmondata, egyben üzleti filozófiája így hangzik:

“Mindent azért teszek, hogy az emberek gyönyörűnek érezzék magukat.”

A recept elég jól bevált, Olaszország meghódítása után a világ többi része következett, közben Ferretti több évtizednyi kíséretezéssel kidolgozta saját módszerét, ami új alapokra helyezte a hajvágást, és ami tovább növelte renoméját, eljuttatva őt az 1500 dolláros munkadíjig.

De honnan és hogyan jutott el idáig?

Ferretti egy 500 lelket számláló olasz falucskában, Campegine-ben született, ahol a nagyapja még házhoz járva, illetve a főtéren nyírta a vendégek haját.

A nagypapa 1954-ben hajat vág a téren

Édesanyja is fodrász volt, de ő már nyithatott egy két székes kis szalont, így nem kellett az utcán hajat vágnia.

Édesanyja dolgozik kis szalonjában (1964)

Szinte adott volt, hogy a szépséget és harmóniát kedvelő kis Rossano is ezen a vonalon indul el. Be is iratkozott egy fodrásziskolába, de ez kevés volt neki, új kihívásokat keresett. Így került Londonba, ahol megismerte az igazi hajszobrászatot. Rengeteget utazott és tanult, közben mindvégig ott lebegett a szeme előtt a cél: egy olyan haute-couture stílusú luxus szalont nyitni, ahová a világ minden tájáról hírességek, befolyásos emberek fognak majd járni frizuráért.

Első szalonját, amely minden részletében a vendég feltöltődését szolgálja – nem véletlenül nevezi szalonjait Hairspa-nak – 1968-ban, Pármában nyitotta. Hamarosan komoly vendégkörre tett szert.

Ferretti édesanyjával 1974-ben

Ferretti évtizedeken át rendkívüli tudatossággal építette fel márkáját, és alakította ki azt a szalonstruktúrát, ami a hálózatot jellemzi. Üzleti terve meglehetősen egyszerű volt: baromi jó munkát végzett, így híre szájról szájra terjedt, és a vállalkozás szép fokozatosan valóságos kis birodalommá nőtte ki magát.

Ma minden üzlet úgy néz ki, mint egy-egy luxusapartman, ami a béke szigete is egyben: itt nincs dübörgő zene, a hajmosó mellett tömörülő fodrászhad, sem pedig steril neonfények. Ehelyett tágas terek, letisztult minimalista formák, sok természetes fény és csend fogadja a betérőt, akinek akkor is királyi elbánásmód jár, ha nem házasodott be a Windsor-házba.

A pármai szalon

Rossano Ferretti egy tavalyi, Fashionistának adott interjú szerint ma már napjai nagy részét birodalma igazgatásával, utazással, tervezéssel és interjúkkal tölti. Mindennap hajnali ötkor kell, mégis havonta mindössze maximum három olyan nap van, amikor saját kezűleg vág hajat ott, ahol éppen tartózkodik, ezért az extrém magas munkadíj. A New York-i szalonban egyébként 150-300 dollár (kb. 40-80.000 Ft) között mozog a  hajvágás ára.

A Ferretti módszer

Rossano Ferretti saját hajvágási stílusát nemes egyszerűséggel és szerényen csak A módszer névvel illeti, és valóban meglehetősen új látásmódot alkalmaz a frizurák kialakításában. Ennek lényege, hogy teljes mértékben figyelembe veszi a haj saját struktúráját, ezt igyekszik összhangba hozni a vendég személyiségével, stílusával. Kívülről nézve maga a folyamat meglehetősen különösen néz ki, ugyanis nem alkalmaz leválasztásokat, hanem speciális, az átlagos szerszámoknál kb. 12%-kal kevesebbet nyisszantó ollóját karja meghosszabbításaként kezelve egész felsőtestével követi a haj esését, struktúráját.

A végeredmény egy olyan láthatatlan hajvágás, ami akár levegőn szárítva is megtartja a formáját, és volument ad a hajnak. Kate Middleton frizurája az egyik leglátványosabb példája a Ferretti-féle hajvágásnak.

A mester az elmúlt 20-25 évet módszere tökéletesítésével, illetve átadásával töltötte, így bármelyik Ferretti-féle hairspaba is térjünk be, a világ bármely pontján, garantáltan csúcsminőségű láthatatlan vágást kapunk.

Forrás: beautyfy.hu, rossanoferretti.com

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/48196/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Celebügyek,fodrász,Rossano Ferretti,világhírű
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?