A lógó mell-mozgalom futótűzként terjed a neten

"Ha legközelebb egy férfi azt kérdezi, miért lóg a melled, kérdezd meg, miért lógnak a golyói!" - hirdeti a mozgalom egyik szlogenje. Nagyon úgy fest, hogy a nőknek elege lett az állandó,  csak szorongást okozó elvárásokból és ennek egyre gyakrabban hangot is adnak. Szerintem teljesen jogosan.

Ahogy nincs két ugyanolyan hópehely, úgy nincs két egyforma női mell sem. A legtöbb esetben még egy nő két melle sem egyezik meg teljesen – akkor miért is tukmálja ránk a média, a reklám-, és a divatipar a tökéletesen feszes, hegyesen meredő mellek kultuszát? Ezt a kérdést teszi fel egy új,  #SaggyBoobsMatter, azaz a lógó mellek, címkével hódító mozgalom.

A mozgalmat 2017 júniusában bocsátotta útjára Chidera Eggerue. A lány tinédzserként figyelt fel rá, hogy a lógó mellek mennyire alulreprezentáltak a társadalomban. Ha pedig valami alulreprezentált, attól kívülállónak érezhetik magukat a tulajdonosai. Eggerue ezért úgy döntött, fütyül az elvárásokra és nem hord többet melltartót – inkább bevállalja lógó melleit. 

A lány példája több ezer nőt inspirált, és mára csak úgy hemzseg a social media a #SaggyBoobsMetter címkéktől.

#saggyboobsmatter #saggyboobs #afro #beauty #love #hair #boobs #sexy

specimen3234 (@specimen3234) által megosztott bejegyzés,

Sokan azt mondják, Eggerue volt az, aki végre segített elfogadniuk a testüket, mások pedig arról mesélnek, a mozgalom hatására könnyebben sikerül megbarátkozniuk a szülés utáni alakjukkal. Ha másért nem, már ezért megérte.

Forrás: nlc.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/48502/pics/lead_800x600.png
#SaggyBoobsMatter,A nagyvilágból,lógó mell,mozgalom,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?