A világ leghátborzongatóbb látványosságai 2.

Vannak emberek, akik nem a városnézést, vagy a tengerparton sütkérezést választják, hanem a világ leghátborzongatóbb helyeit keresik fel. A sorozat 10-10, összesen 30 ilyen helyet mutat be. Olvasd bátorsággal a sorozat második részét!

Tashirojima, Japán

Létezik egy hely a világon, ahol teljességgel átvették az uralmat a macskák. Ez a kis sziget Japánban található, Miyagi tartományban. Hivatalosan úgy hívják, hogy Tashirojima, de mindenki csak „Macskamennyorság-szigetnek” nevezi. Az történt ugyanis, hogy most már több macska, mint ember él a szigeten. A mindössze száz szigetlakó pedig örömmel gondoskodik róluk, mert úgy hiszik, hogy ez jó szerencsét és gazdagságot hoz nekik. Aki nem macskarajongó, jobb, ha elkerüli ezt a szigetet.

lha da Queimada Grande, Brazília

Ez egy másik kis sziget, ám sokkal ijesztőbb lakókkal. Brazília partja mentén található az apró, ám annál veszélyesebb „Kígyók szigete”. Megközelítőleg 4 000 arany lándzsakígyó él kizárólag ezen a helyen. Sehol máshol a világon nem találunk ilyen kígyót. Ezért is érthető, hogy kizárólag bátor kutatók merészkednek csak ide.

A Bolgár Kommunista Párt Háza

Lepusztult állapotban, gigantikus, fennakadt repülő csészealjként magasodik a Buzludja hegyen Bulgáriában az 1981-ben épített Bolgár Kommunista Párt Háza. A bejárat fölé a „Felejtsd el a múltad" feliratot írták fel és tolvajok loptak el belőle mindent, amit csak tudtak. A bolgár kormánynak állítása szerint ugyanakkor nincs elég forrása a becslések szerint 30 millió léva (kb. négymilliárd forint) felújítási költségre, de az épület lebontására sem. Elképesztő látvány.

Stanley Hotel – Estes Park, Colorado

A 70-es évek eleje óta paranormális tevékenységeket észlelnek Stanleyben a hotel dolgozói, lakói. Stephen Kinget egy, a Stanleyben eltöltött éjszaka inspirálta a Ragyogás megírására.

Poison Garden – Alnwick, Anglia

Alig több mint tíz évvel ezelőtt Northumberland hercegnője megálmodott egy olyan nyilvánosan látogatható kertet, ahol a családok együtt tölthetik az időt, megismerhetik az angol vidék minden szépségét, és egy kis időre elszakadhatnak mindennapok gondjaitól. Az eredmény a belgiumi kerttervezők, Jacques és Peter Wirtz által létrehozott Alnwick Garden lett a maga eklektikus varázsával, hullámzó, vibráló színeivel, különleges építészeti megoldásaival és a vízeséseivel. A kert az ország legnagyobb európai növénygyűjteményét, egy bambuszlabirintust, különleges szobrokat, a világ legnagyobb fára épített házikóit, és még sok más különös látnivalót is rejt. Míg az Alnwick Garden színes virágágyásai és rózsalugasai között a látogatók útjuk során szinte minden érzéküknek átadhatják magukat, létezik a kertnek egy sötétebb, misztikusabb része is. A nagy fekete kapun elhelyezett halálfej figyelmezteti az embereket, hogy itt akár egy érintés is halálos is lehet. A világ legmérgezőbb kertjeként tartják számon.

Cambridge Katonai Kórház – Aldershot, Anglia

1878 és 1996 között kezeltek itt brit katonákat és civileket. A kórház építéséhez rengeteg azbesztet használtak, ezért a kórházat kénytelenek voltak bezárni. A kórházból pedig egy-két beteg kísértete még mindig nem költözött ki.

Jacob’s Well – Wimberley, Texas

Ez a természetes forrás egy közkedvelt úti cél a bátor úszni tudók körében. A turisták a képen látható lyukba ugrálnak. A felszín alatt pedig egy víz alatti barlangrendszer található. Sajnos eddig nyolc ember életét követelte az ugrás, nem számoltak a Well veszélyeivel.

Szent György Templom – Lukova, Csehország

Vérfagyasztó látványban van része annak, aki ellátogat egy kicsiny cseh falucska, Luková romos templomába. A Szent György nevét viselő templom évszázadokon át menedéke volt a hívő lelkeknek, mígnem egyszer csak egy baljós jelenség örökre véget vetett a kis falu nyugalmának.

1968-ban, a falu, addigra már igencsak elhanyagolt templomának falai egyszer csak omladozni kezdtek a gyászolókra, akik ezt olyannyira rossz ómennek tekintették, hogy egyre inkább nem merték betenni lábukat a romos templomba, azt gondolván, megharagudott rájuk a teremtő. Így aztán szép lassacskán az egykor a falu életének központját jelentő intézmény elnéptelenedett, olyannyira, hogy az illetékes szervek úgy döntöttek, a romossá vált, kihasználatlan épületet teljesen bezárják.

Ezt megakadályozván állt az ügy mellé egy helyi művész, Jakub Hadrava, aki meglehetősen rémisztő, leplezett alakokat helyezett el a néptelenné vált templomba, méghozzá úgy, ahogy annak idején az ide járó hívek helyezkedtek el.

Az immáron kísértetiessé váló templom híre ennek hatására bejárta a világot, turisták sokaságát vonzva a kicsiny falucskába.

Leap Kastély, Írország

Írország legborzalmasabb történelmét tudhatja a magáénak a szellemjárta kastély.

Családi gyilkosság, kínzás, halál. Csak néhány borzalom azok közül, a szörnyűségek közül, amik megalapozták az írországi Leap-kastély véres múltját. Az O’Carroll családnak semmi sem volt szent. Az egyik O’Carroll a saját, pap testvérét gyilkolta meg, miközben misét tartott, de a család rengeteg embert kínzott itt halálra.

Bővebben itt olvashat róla: http://hir.ma/18-2/a-hatborzongato-leap-kastely/516499

Kryziu Kalnas, Litvánia

A litván hívők több mint 150 éve helyeznek el kereszteket a „Keresztek Hegyén”. A szovjetek hiába akarták elpusztítani a helyet, a vallásos emberek csak egyre több keresztet helyeztek el itt. Mára Litvánia egyik fontos jelképe lett „Keresztek Hegye”, amelyen több mint 100 000 hirdeti a vallásos emberek kitartását, elköteleződését.

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/29815/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,Japán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?