A világ leghátborzongatóbb látványosságai 3. rész

Vannak emberek, akik nem a városnézést, vagy a tengerparton sütkérezést választják, hanem a világ leghátborzongatóbb helyeit keresik fel. A sorozat 10-10, összesen 30 ilyen helyet mutat be. Olvasd bátran a sorozat utolsó részét is!

Hashima Island, Japan

Hashima Island Nagasaki közelében található lakatlan sziget, amelyen szenet bányásztak 1887-től 1974-ig. A szigeten épített tömegszállásokon helyezték el a bányászokat és családjaikat. A szörnyű körülmények közé zsúfolt emberek lakónegyedében 139,100 fő/km2 volt a laksűrűség, amelyik akkor a legnagyobb volt a világon. A Szellem Szigetnek is nevezett Hashimába egyelőre tilos a belépés, a kormány segítségével múzeumot alakítanak ki a területén.

Metróhálózat – Cincinnati, Ohio

A 90-es években metrót terveztek Cincinnati városa alá, azonban kifogytak a pénzből. Kísérteties látványt nyújtanak a félig elkészült alagutak és állomások, amelyek a mai napig teljesen üresen állnak.

San Zhi Resort – Tajvan

Taipei mellett kezdték el építeni a San Zhi Resortot, ám olyan sok rejtélyes baleset és öngyilkosság történt a helyszínen, hogy leállították az építkezést. A helyiek szerint a balszerencsét vagy egy kínai sárkányszobor megsemmisítése okozta és/vagy egy régi temetkezési hely megbolygatása.

Maunsell-erődök – Északi-tenger

A britek építették ezt a furcsa erődöt az Északi-tenger közepén, abból a célból, hogy megakadályozzák a náci megszállást a II. világháborúban. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez nem segített túl sokat a cél elérésében, ám az üresen hagyott erődök még mindig ott állnak.

Beelitz-Heilstätten kórház – Németország

Rozsdás ágyak, növényekkel befutott, omladozó falak – így néz ki a félelmetes és hatalmas Beelitz-Heilstätten-i kórházkomplexum, ahol korábban tuberkulózisban szenvedő betegeket ápoltak és ahol egykoron Adolf Hitlert is kezelték. A komplexum egy része még jelenleg is üzemel, de az épületek javarésze már teljesen elhagyatott.

Centralia, Pennsylvania

Centralia 80-as évek elején vált szellemvárossá, amikor helyi bányában tűz keletkezett. A tűznek következtében mérgező gázok törtek fel a mélyből.

West Virginia Állam fegyháza

Ebben a fegyházban több mint 100 embert végeztek ki. Ki szeretné meglátogatni?

Poveglia, Olaszország

Az Olaszországhoz tartozó Poveglia szigetét a világ egyik leghátborzongatóbb helyének tartják. Nem véletlenül. A középkorban ezen az érdekes formájú szigeten virágzó élet folyt, de amikor kitört a pestisjárvány Velencében, a beteg embereket ideszállították, hogy ezzel megakadályozzák a járvány terjedését. A szigeten közel 200 ezer ember halt meg a pestis következtében. Később, 1922-ben egy elmegyógyintézetet építettek szigetre, ahol egy orvos látta el a betegeket. Az orvos kegyetlenül bánt a hozzá került betegekkel, sokszor végzett brutális kísérleteket rajtuk. A páciensek gyakorta hallották az itt pestisben meghaltak sikolyát, ami csak tovább rontott a kaotikus állapotokon. Teljesen értelmetlen és szadista műtétekkel próbált eredményeket elérni, melyek során nem egyszer a betegek agyából metszett ki darabokat, mondván, ezzel megszüntethetők bizonyos problémák. Az orvos végül öngyilkos lett, mert az állította állandóan üldözik a szellemek.

Sanctuary of Tophet, Tunézia

Az ősi tunéziaiak több ezer gyereket áldoztak itt fel a „nehéz időkben”…

Akodessewa piac, Togó

Ha majomfejet szeretne vásárolni, látogasson el Togó fővárosába, Loméba az Akodessewa piacra. A vudu piac tucatnyi asztalán – a majomfejeken kívül – halmokban állnak a kutyafejek, csimpánzvégtagok, szárított kobrák, leopárdfejek, gorillakoponyák, és persze mindenféle állati részek. Jó részük betegségektől, rontásoktól óv meg, mások gyógyítják, vagy épp okozzák azokat. Bizarr látvány.

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/48846/pics/lead_800x600.jpg
A nagyvilágból,Ajaj,leghátborzongatóbb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?