Meddig hagyjuk, hogy a hiszékenység tragédiához vezessen?

Az ismeretségi körömben már a második ember fog meghalni, mert nem vetette alá magát az onkológiai kezeléseknek. Mindketten fiatalok voltak - egyikük egyedül nevelte a kislányát - és mindketten azt hitték, hogy ha imádkoznak, vegánok lesznek, vagy valamilyen csodás „alternatív” terápiát választanak, az egyenes út lesz a gyógyuláshoz és megszabadulnak a ráktól. Hát nem így lett.

Most pedig az Independent-en azt olvasom, hogy egy Youtube-sztár, Mari Lopez is erre a sorsra jutott. Lopez a Liz & Mari nevű Youtube-csatornáról volt ismert, amelyet az unokahúgával, Liz Johnsonnal együtt futtattak fel. Több mint 11 ezer követőjük volt, akiknek a vegán étrendet és a hívő életmódot népszerűsítő videókat készítettek. Ezzel nincs is semmi baj, csak azzal, hogy Lopez azt hitte, hogy ez az életmód majd a mellrákból is kigyógyítja. Mondanom sem kell, többé már nem készít egyetlen videót sem.

Mari és Liz / Mari itt még hitt a vegán életmód és az imádság erejében / Youtube

Teljesen érthető, hogy a legtöbb rákbeteg előbb-utóbb kipróbál valamilyen ­"alternatív"-ként emlegetett szert, vagy módszert. Tény, hogy bizonyos anyagok és eljárások valóban kiegészíthetik a bizonyítékokon alapuló onkológiai kezeléseket, de egyáltalán nem helyettesíthetik azt!

Szinte minden onkológus hangsúlyozza, hogy a hit is nagyon fontos a gyógyulásban, ám édeskevés hinni abban, hogy meggyógyulunk és édeskevés imádkozni is, ha nem követjük mellette az onkológus útmutatásait.

Mindenki maga dönti el, hogy melyik utat választja, de azt számításba kell venni, hogy a tények a kórházi terápia mellett állnak.

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/48953/pics/lead_800x600.jpg
Ajaj,alternatív gyógymód,Egészség,hit,mellrák,rák,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?