Elképesztően cuki a Nyíregyházi Állatparkban született zsiráfbébi

Nem éppen egy csöppség, de annál aranyosabb a már két hetes, a Nyíregyházi Állatparkban született zsiráfbébi.

Az új kis jövevény

Kopogtatott a gólya  a Nyíregyházi Állatparku Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényen. Az eddig 5 főből álló zsiráf család ugyanis egy újabb taggal gyarapodott.

A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

A Nyíregyházi Állatparkban jelenleg három felnőtt nőstény (Bogi, Laura, Vanesa), egy hím (Árpi), s 2  fiatal egyed él; a 2 hetes borjú mellett, Kamilla a 3.5 éves nőstény is megtekinthető.

A kis zsiráf születése után aggódtak az Állatpark dolgozói, hiszen Laura a 9 éves zsiráf mama első borját a 3.5 éve született Kamillát, nem nevelte. Őt a gondozók etették az első hónapokban. Szerencsére Laura, megérett az anyaságra, s az első pillanattól kezdve gondoskodóan neveli borját. A 180cm magas, kb. 70kg-os bika borjú egyelőre anyatejjel táplálkozik, s féléves korában kezd majd átszokni a szálas takarmányra, ám 12-16 hónapos koráig még menüjében az anyatej is szerepel.

A tudomány jelenlegi állása szerint a zsiráfok kilenc alfaját különítik el mintázatuk és afrikai élőhelyük alapján él. A Nyíregyházi Állatparkban alfajtiszta Rotschild -zsiráfok élnek, afrikai patásokkal- Grevy-zebrákkal, s számos ritka antilop fajjal,  közös kifutóban.

Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számít, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 6 itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. A most született borjú a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/49811/pics/lead_800x600.jpg
Állatos,Nyíregyházi Állatpark,született,zsiráf
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?