Így marad sokáig álomszép a hortenziád!

A hortenzia gyönyörű virág, amit sok féle színben lehet beszerezni. Azon törtem a fejem, hogy ha veszek egy kis bokrot, akkor mit kell tennem majd vele, hogy ne pusztuljon el már az elő héten. Szörfözés közben rábukkantam Bálint gazda alábbi cikkére - szerintem hihetünk neki.

A hortenzia (Hydrangea macrophylla)  nálunk mintegy két évszázada ismert növény, amely kertekbe kiültetve is pompásan virágzik, de cserepes szobanövényként is kedvelt, mert a hajtás végén nyíló, tekintélyes méretű virággömbje több héten át díszíti a lakást.

A kertészek, akik nagy pontossággal képesek időzíteni a virágzását, húsvéti virágnak nevelik.

És íme a jótanács

A szobában árnyékos, de világos helyen érzi jól magát. Előnyös, ha a levegő nem száraz, de a nagy lombfelülete miatt egyébként is bőséges öntözésre szorul. Ha a talaja kiszárad, a levelek lekonyulnak, az egész növény összeesik. Ha ez előfordul, állítsa a cserepet vízzel megtöltött lavórba, ahol kedvére vehet fel vizet. A párásító és az öntözővíz lehetőleg lágy és langyos legyen a levélsárgulás megelőzése céljából. Az elnyílt virágokat vágja le, mert ezzel elősegíti a bimbók kinyílását.

Forrás: balintgazda.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/51091/pics/lead_800x600.jpg
ápolás,Ez jól néz ki,hortenzia
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?