Kizárólag autisták dolgoznak ennél a cégnél

A legjobb barátnőm kislánya autista. Nagyon rossz nézni, hogy a pici alig kommunikál és még rémesebb belegondolni, hogy mi lesz vele, ha felnő. Már csak ezért is volt üdítő amikor az alábbakat olvastam.

Jelenleg 21 autista fiatalt foglalkoztat a New York államban működő Spectrum Design. Az ötlet egy vállalkozó édesanya fejéből pattant ki, aki hosszútávú megélhetést ígérő elfoglaltságot szeretett volna találni fiának.

Főleg nyomtatással és pólófestéssel foglalkozik a Port Washingtonban működő, 21 autista fiatalt foglalkoztató kisvállalkozás, amely immár évi kétmillió dollár bevételt termel.


A cégvezető édesanya fejéből akkor pattant ki az ötlet, amikor hirtelen meghalt 21 éves autista fia édesapja, és az anyuka komolyan aggódni kezdett fia jövőjéért.

Minden embernek megvan a joga ahhoz, hogy értelmes, a mindennapjait kitöltő munkát találhasson

– mondta motivációjáról az édesanya, aki fia mellett most már húsz másik autista alkalmazottat is foglalkoztat, és ha tehetné, még több fogyatékkal élőnek adna munkát.

át.

Az egyszerű munkafolyamatok elsajátítása nem okozott különösebb nehézséget a fiataloknak és mindannyian nagyon boldogok attól, hogy munkájuk révén képesek a saját lábukon megállni, illetve hogy nem szorulnak mások segítségére.

Forrás: nlcafe.hu 

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/51589/pics/lead_800x600.png
A nagyvilágból,autista,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?