A vegetáriánusok harmada eszik húst amikor részeg

Van egynéhány vegetáriánus barátom, ismerősöm. Van aki meggyőződésből, van aki divatból és van olyan is aki egészségügyi okok miatt nem eszik húst. Mindig is érdekelt, hogy sutyiban ráfanyalodnak e a húsra, feladják-e az elveiket, de úgy látszik, a válasz igen. Legalábbis, ami az egyharmadukat illeti.

Egy kutatás szerint a vegetáriánusok egy jelentős része eldobja vegetarianizmusát, amikor alkoholos befolyásoltság alá kerül.

Háromból egy olyan ember, aki vegának vallotta magát, azt mondta, hogy szinte kivétel nélkül mindig eszik húst amikor elmegy szórakozni, és alkoholt is fogyaszt. A kutatásban kérdezettek 69% százaléka ráadásul azt állítja, hogy senkinek nem mondja el, hogy húst fogyasztott.

A megkérdezettek 39%-a azt mondta, hogy leginkább kebabot eszik, 34% pedig a hamburgert választotta. 27% fogyaszt bacont, 19% sültcsirkét és 14%-uk sertéskolbász segítségével veti le elveit. Ezek közül nyilván van olyan, aki többféle húst is kipróbál egy átbulizott éjszaka alatt.

A kutatást a Voucher Codes Pro (VCP) végezte, 1789 olyan embert kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, akik vegetáriánusnak vallották magukat. Nyilván ebből a kis mintavételből nem lehet általános következtetéseket levonni az egész világra, illetve az Urbanlegends.hu korábban írt arról, hogy vitatott a felmérés hitelessége, de azért meglepőek az adatok.

George Charles, a VCP alapítója azt mondja, ismer több vegetáriánust is, akik sokszor vágynak húsra, de úgy tűnik, hogy részegen sokan nem tudnak ellenállni a kísértésnek. Szerinte ilyenkor a barátoknak is kell segíteniük, mert a vegetáriánusok nagy valószínűséggel másnapra meg fogják bánni, ha húst fogyasztanak.

Forrás: index.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/51826/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?