A 8 órás diéta a legújabb fogyókúrás módszer

Újabb és újabb fogyókúrás módszer üti fel a fejét, de a legtöbb valamilyen tápanyag fogyasztását megtiltja. Így hiába kezdjük el óriási lelkesedéssel a fogyókúrát, a legtöbben az állandó éhségérzet miatt feladjuk a küzdelmet még cél előtt. 

A 8 órás diéta nem túl régi és főleg az idei évben vált nagyon népszerűvé, a lényege, hogy más fogyókúrákkal szemben bármit fogyaszthatunk, de azt csak napi 8 órán keresztül. Ezért a diéta kezdetén érdemes kiválasztanunk azt a 8 órát, amikor a napi tápanyagszükségletünket elfogyasztjuk.

A diéta lényege, hogy ne egyszerre együnk sokat, hanem napi többszöri, kis adagokban étkezzünk. Így ezzel az étrenddel nem kell drasztikusan megváltoztatnunk a táplálkozási szokásainkat, pusztán rendszerbe állítja azokat. Ezen kívül pedig az anyagcserénket is segíti ez a diéta, így sokkal hatékonyabban szabadulhatunk meg a felesleges kilóinktól.

A diéta kitalálói főleg azért korlátozták 8 órába az étkezést, mert úgy gondolták, hogy az elhízás főleg annak köszönhető, hogy egész nap folyamatosan eszünk, így az emésztőrendszerünk annyira leterhelődik, hogy nem tudja jól felhasználni a bevitt kalóriákat.

De ha rendszeresen és apránként étkezünk, akkor nem kell semmilyen tápanyagot elvonnunk magunktól, mert így is fogyni fogunk. Természetesen, mint a legtöbb diétánál, itt fontos az, hogy hetente végezzünk valamilyen rendszeres testmozgást. Ez nem is csak a fogyókúránk miatt fontos, hiszen hosszútávon az egészségünkért is sokat tehetünk vele.

Forrás: femcafe.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/51886/pics/lead_800x600.jpg
8 órás diéta,fogyás,fogyókúra,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?