Egész nap ugyanazt dúdolod? Így vess véget neki! - És még három jótanács

Léteznek az életünkben idegesítő apróságok, és komoly helyzetek is, amelyektől szívesen szabadulnánk. Egy ilyen apróság az, amikor egy dallam belemászik a fejedbe és már megőrülsz tőle, de mégsem tudod abbahagyni. Szerencsére van megoldás.  Sőt a pszichológia tudománya sok más estre is segítséget tud nyújtani.

Íme néhány pszichológiai tény, amelyek, ha ismerjük őket, remekül hasznosíthatóak a hétköznapokban.

Ugyanaz a dal megy a fejedben megállás nélkül? Hallgasd meg a végét!

Mindenkivel megesik, hogy hall egy dalrészletet a bevásárlóközpontban vagy egy reklámban, aztán még este is ugyanazt a két sort dúdolja megállás nélkül. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha megkeresed ezt a számot a neten, és meghallgatod a legvégét; az agyad ugyanis ezáltal lezártnak tekinti a dolgot, és végre elfelejtheted az ismétlődő részletet.

1. Ha leírod a gondolataidat, kevésbé leszel stresszes

Számtalan kutatás bebizonyította, hogy ha kiírod magadból az érzéseidet, az segít megnyugodni és feldolgozni a történteket. Ugyanezt a trükköt érdemes hasznosítani akkor is, ha stresszes vagy a kismillió teendő miatt, ami rád vár. Ha papíron látod a feladataidat, összeszedettebbnek érzed magad, ezáltal csökken a szervezeted stressz-szintje is.

2. Meg tudod győzni az agyadat arról, hogy jól aludtál

Amikor rossz éjszakád volt, érdemes bevetned egy trükköt, ami segít átvészelni a napot. Ha megpróbálod elhitetni az agyaddal, hogy te igenis jót aludtál éjjel, és azt mondogatod, hogy kipihent vagy, sokkal jobbá válik a teljesítményed, és kevésbé érzed magad kimerültnek!

3. A férfiak mindössze hat percig képesek figyelni arra, mit mond nekik a párjuk

A férfiaknak tényleg szelektív hallásuk van, és kutatások szerint a párjuk sztorijára maximum 6 percig képesek figyelni; ezek után elkalandozik a figyelmük, és nem tudják felidézni, mit mondtál nekik. Ezzel szemben amikor a haverjaikkal beszélnek, ez a szám 15 percre emelkedik, és ennyi ideig simán tudnak összpontosítani. De azért ne akadjunk ki túlságosan az arányok miatt, mivel az eredmények szerint a nők is tovább figyelnek a barátnőik sztorijaira!

Forrás: joy.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/51915/pics/lead_800x600.jpg
pszichológia,TestemLelkem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?