Blogolj!

A jó anya általában sosem tudja magáról, hogy jó anya

Az igazán lelkiismeretes anyukákban van egy közös pont: folyton azon aggódnak, hogy nem elég jó anyák.

Mindenki szeretne jó anya lenni, jól csinálni, hiszen gyermekét szereti a világon a legjobban. Meg akar felelni neki, magának, a rokonságnak, a barátoknak, a többi anyának, a világnak. 

Nincs is mit csodálkozni rajta, hogy olyan sokan szoronganak

Rossznak érzik magukat, mert már kezdetektől, mint a záporeső, elvárások tömkelege zúdult rájuk. Idealizált képeket látnak a tévében, művi tökéletességet az interneten. Minden fronton helyt kellene állni, gondolják kezüket tördelve, de a sztárok, az Instagram-anyukák mégis hogyan csinálják? Az anyák tovább aggódnak, tanácsok ezreit olvassák a könyvekben, vagy kapják kérve-kéretlenül másoktól. Közben egyre inkább azt érzik, hogy ők az egyetlenek, akiknek ez nem megy. Legalábbis nem úgy, ahogy akarják.

Az elkeseredés, összeroskadás, de már csak az elbizonytalanodás helyett is meg állni egy pillanatra, és jó messzire elhajítani a rossz anya feliratot, amit sokan a homlokukra tapasztanának!

Végig kell gondolni két lényeges dolgot!

Az első, hogy nem kell tökéletesnek lenni, hiszen olyan nem is létezik. Mindenki ront el dolgokat, mindenki téved, hibázik, de, ha felismeri, az embernek új esély van a kezében arra, hogy legközelebb másként cselekedjen.

A másik, hogy a gyerek nem tökéletességet vár, hanem szeretetet, jelenlétet, törődést. Ha ez a megvan, a gyerek boldog, és te pedig, nem is kicsit, hanem nagyon jó anya vagy! 

Forrás: femina.hu

https://mindenerdekelengem.blogstar.hu/./pages/mindenerdekelengem/contents/blog/72476/pics/lead_800x600.jpg
anya,Család,TestemLelkem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?