Hogyan ismerhetjük fel a hamis mézet?

2018.03.07.
A mézhamisítás nagy üzlet, hiszen a táplálék egészségügyi előnyei közismertek, kiszúrni viszont már nehezebb a csalást, mivel a felvásárolt, jó minőségű termék hígított változatai ízben, állagban és színben is tökéletesnek tűnnek. Sőt, néha pont a jó termékek látszanak silányabbnak. De vajon hogyan tudjuk kiszúrni a hamisítványt?

Vigyázzunk a penészgombával! Visszatérő légúti fertőzéseket is okozhatnak

2018.02.24.
Tüsszögsz, folyik és be van dugulva az orrod? Talán még a szemed is viszket, rosszabb esetben asztmatikus köhögés jön rád? Egyáltalán nem biztos, hogy vírus okozza! Ugyanis egyes penészgombafajok allergiás, asztmás betegséget is kiválthatnak, sőt mi több, visszatérő légúti fertőzéseket is okozhatnak!

Meddig hagyjuk, hogy a hiszékenység tragédiához vezessen?

2018.02.22.
Az ismeretségi körömben már a második ember fog meghalni, mert nem vetette alá magát az onkológiai kezeléseknek. Mindketten azt hitték, hogy ha imádkoznak, vegánok lesznek, vagy valamilyen „alternatív” terápiát választanak, az egyenes út lesz a gyógyuláshoz. Nem így lett.

Ezeket az ételeket nyugodtan megeheted a szavatossági idő után is

2018.02.05.
Van, akinek szentírás az élelmiszer csomagolásán lévő szavatosságot jelző dátum és van aki lazán veszi. Túlnyomó többségben az élelmeszeripari cégek a tutira mennek és rövidebb időt tüntetnek fel a valósnál. Sőt, vannak olyan ételek, amelyek jóval tovább fogyaszthatóak, mint azt az a bizonyos dátum mutatja.

Már rég megdőltek ezek az egészségmítoszok, mégis hiszünk bennük

2018.02.03.
Neked sincs szükséged 8 pohár vízre egy nap, 8 óra alvásra és heti 5 edzésre? Nem véletlen.

Jobban jársz, ha ezeket az ételeket nem teszed a hűtőbe

2018.01.31.
A hűtőszekrény óriási találmány. Nélküle sokkal nehezebb lenne az életünk, hiszen jelentősen meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát. Ám van olyan étel, amit jobb ha nem pakolunk bele.

Csodálatos gabona: az aranyló köles és a boldogsághormon

2018.01.23.
Azért érdemes sokféle gabonát fogyasztani, mert minden gabonaféle más és más élettani hatással rendelkezik. Most a kölesről olvashatsz csuda dolgokat.

Ezek a tünetei, ha már eggyel több kávét ittál meg, mint kellett volna

2017.11.20.
Több kutatás is bizonyítja, hogy a mértékkel fogyasztott kávé még jótékony hatással is lehet szervezetünkre. Ám ha a túladagolás jeleit véljük felfedezni magunkon, érdemes csökkenteni az adagot. Íme az árulkodó jelek.

A cukortól vagyok fáradt és depressziós?

2017.09.20.
Azt mindenki tudja, hogy a cukor hizlal és nagy mennyiségben különösen egészségtelen a fogyasztása. Sokan azért „ajándékozzák” meg magukat egy csokoládéval vagy más édességgel, mert úgy vélik, hogy ezek igazi kis „boldogságbombák”. De a szomorú igazság az, hogy a túl sok cukor egyáltalán nem okoz jókedvet, sőt éppen ellenkezőleg.

A fél unió magyar gombát eszik

2017.09.19.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a magyarok szinte alig esznek gombát, ugyanakkor elképesztő mennyiséget termelünk belőle. Már csak ezért is fordulhat elő, hogy a fél uniót mi látjuk el ezzel a finomsággal.

Ezeket a cikkeket olvastad már?