Blogolj!

Együnk még több cseresznyét!

2019.06.14.
Újra itt a cseresznyeszezon, ezért előszedtem a cseresznye kisokost. Akár frissen, akár eltéve esszük, nem csak piszkosul finom, de még rettenetesen egészséges is. Még cseresznyét!

Egy kis tormatörténelem recepttel

2019.04.20.
Mióta eszünk húsvétra tormát, valamint mi jó származik belőle - már azon kívül, hogy finom? Íme egy kis gyorstalpaló tormatörténelemből.

Vigyázz a műanyaggal, ha nem akarsz bajt!

2019.01.31.
Az a rémísztő hír látott napvilágot, miszerint a műanyagok nem csak a környezetüket, hanem közvetlenül minket is veszélyeztetnek. Mindig is rossz érzésem volt attól, hogy állandóan palackos vizet iszik a családom. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a gyanúm nem volt alaptalan.

Ezért érdemes a hajdinát fogasztani

2018.08.14.
A sok külföldi, méregdrága csodaszer mellett elfeledkezünk az egyszerű, olcsó, mégis sokoldalúan elkészíthető, és igencsak egészséges alapanyagokról. Ilyen a alapanyag hajdina is. Érdemes közelebbről megismerkedni vele.

Többé már nem titok: ezért futnak a nők

2018.08.09.
Kapásból, szinte mindenki rávágja, hogy azért futnak a nők, mert fogyni akarnak. Ám ez az indok csak a harmadik helyen szerepel a megkérdezettek között. Az hogy mi az első két indok, kiderült a Budapest Sportiroda és a 21 Nő az egészségügyért alapítvány közös országos kutatásából.

Ezért ajánlott feketében járni a legnagyobb nyári melegben!

2018.07.25.
Kevesen tudják, hogy a napsugárzás káros hatásait a megfelelő színű ruházattal is enyhíthetjük. Ez (is) lehet az oka annak, hogy a mediterrán térségekben a legnagyobb nyári melegben is feketében járnak az emberek.

Ezért ne együnk penészes ételt

2018.07.19.
Van aki úgy tartja, hogy a penészedő ételt nyugodtan meg lehet enni, csak le kell vágni , vagy mosni róla a penészt és semmi bajunk nem lesz. Hát ez nem pontosan így van.

8 évvel öregebbé tesz, ha ezt csinálod!

2018.06.24.
Nekem ez nagyon rosszul hangzik, mert olyan munkám van, hogy egész nap ezt csinálom. Ha te is ezt teszed, akkor nincs mese, valamit tennünk kell, hogy ne öregedjünk, legalább e miatt hamarabb!

Szedd és edd magad a meggyet!

2018.06.11.
A szedd magad mozgalom nem csak azért remek, mert olcsóbban jutunk a kiszemelt gyümölcshöz, hanem jó buli is. Most a meggynek van itt a szezonja.

Szeretnél csodás fűszerkertet, de csak egy kis erkélyed van? Sebaj!

2018.06.05.
Akkor is lehet pompás, illatos fűszerkerted, ha nincs kerted, ám van legalább egy kis erkélyed. Azt viszont fontos tudni, hogy mely fűszernövények bírják jól, ha balkonládában nevelik őket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?