A leleményes magyar polgármester esete a buszmegállóval

Tudjuk, hogy a magyarok nagyon leleményesek. Mindig megtalálják a kiskaput, pont úgy, ahogy most, ezt a nyugotszenterzsébeti polgármester tette.

Magyar fotós lőtte 2017 legviccesebb természetfotóját

2017.12.20.
A Comedy Wildlife Awards idei győztese, azaz a legviccesebb természetfotó készítője nem más, mint a magyar Kercz Tibor. Tibor lett a verseny abszolút győztese, a Segítség című, négy fotóból álló sorozatával!

Próba szerencse, gondolta a pesti taxis és elindult a kerékbilinccsel. Ez lett belőle

2017.11.21.
Hiába a sárga rendszám és a sárga fólia, a taxis sem parkolhat akárhol. Illetve igen, csak akkor megbüntethetik, ahogy jelen esetben is történt. Azonban a taxis úgy gondolta, hogy tud ő kerékbilinccsel is közlekedni...

Elindult a BKV járatokon az ingyenes wifi tesztüzeme

2017.11.09.
Megkezdődött az ingyenes közösségi WiFi szolgáltatás kiépítése a város forgalmas tömegközlekedési csomópontjaiban. Jelenleg hat helyen tudunk csatlakozni az ingyenes szolgáltatásra.

Az oroszlános dunai átkelő története, korabeli bulvártémával

2017.10.14.
Magyarország fejlődésében, kultúrájában és történelmében egyaránt jelentős mérföldkőnek számít a Széchenyi István nevét viselő Lánchíd megépítése. Történeti áttekintés dióhéjban.
Címkék: Lánchíd, Magyaros

Magyarok is dolgoztak a gravitációs hullámok felfedezésén. Nobel-díjat ért a kutatás

2017.10.04.
Sajnos a fizika nem volt az erősségem az iskolában. Már csak ezért is óriási tisztelettel és elismeréssel adózom a nagy fizikus koponyák előtt. Idén sajnos nem magyarok kapják a Nobel-díjat, ám a díjazottak nagyon is megérdemelten vehetik át azt.

A fél unió magyar gombát eszik

2017.09.19.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint a magyarok szinte alig esznek gombát, ugyanakkor elképesztő mennyiséget termelünk belőle. Már csak ezért is fordulhat elő, hogy a fél uniót mi látjuk el ezzel a finomsággal.

Pusztít az Arzén és a Manga

2017.09.18.
Nem vagyok különösen finnyás a keresztneveket illetően, de egy-két név előtt azért meglehetősen értetlenül állok. Például próbálom elképzelni azt a pillanatot, amikor a kismama a születendő kisbaba apukája elé áll és feldobja a következő nevet: Arzén.

Lenyűgöző fotókon a Hortobágy

2017.09.14.
Lenyűgöző fotók készültek hazánk legrégebbi és legnagyobb nemzeti parkjáról. A képek alapján is láthatjuk, hogy miért képezi a páratlan természeti kincsekkel megáldott Hortobágyi Nemzeti Park egész területe a Világ Kulturális és Természeti Örökségének részét.

Igazi kuriózum a magyar Grand Canyon - Láttad már?

2017.09.08.
Létezik egy hely hazánkban, mely úgy lett világhírű, hogy a világnak egyedül ezen a pontján, hazánkban nem ismerik sokan, noha egyes turisztikai magazinok, és a külföldi sajtó odavan érte.

Ezeket a cikkeket olvastad már?